onderhoud & reparaties hoorn
preload image preload image

Het warme weer ligt weer op de loer. Gelukkig! Het is weer tijd voor heerlijke uitjes naar de zon met de auto. Bereidt uw auto goed voor en laat tijdig uw banden wisselen. Onze specialisten staan voor u klaar. Maak daarom direct een afspraak, online of via de telefoon.  Ben u toe aan nieuwe banden? Auto Tensen biedt u een breed assortiment aan banden van meer dan 40 merken. Hierdoor hebben wij gegarandeerd een band die past bij uw auto en budget. Bekijk direct onze bandenvoorraad en bereken uw prijs.

Wanneer uw banden wisselen?

Wanneer nieuwe banden kopen?

U wordt geadviseerd om uw banden te wisselen als de profieldiepte minder is dan 1.6 millimeter. Echter, om er zeker van dat u veilig te weg op gaat kunt u het beste een minimale profieldiepte aanhouden van 2 millimeter. Is de profieldiepte minder dan 2 millimeter? Maak dan een afspraak om uw banden te laten vervangen. Dit geldt voor zowel zomerbanden, winterbanden als all season banden in Nederland. Waarschijnlijk bent u niet in het bezit van een profielmeter. Toch kunt u gemakkelijk de profieldiepte van uw banden controleren door het gebruik van een euro muntstuk. Is het muntstuk breder dan de inkeping van uw banden? Dan zijn deze toe aan vervanging. Natuurlijk kunt u ook altijd even langskomen zodat wij de profieldiepte kunnen controleren.

Bekijk direct onze bandenvoorraad

All season banden zijn geschikt voor de zomer- en wintermaanden. Zo bespaart u een bandenwissel. Wilt u weten of dit type banden passen bij uw auto gebruik? Lees dan dit artikel over all season banden.

Wanneer banden wisselen in de zomer en winter

Veel van onze klanten vinden het onduidelijk wanneer hun zomer- of winterbanden gewisseld dienen te worden. Wij adviseren u om winterbanden te laten monteren wanneer de temperatuur onder de 7 graden valt. Logischerwijs wordt het weer tijd voor zomerbanden boven de 7 graden. Toch maken ook deze tips het niet veel gemakkelijker. In ons kikkerlandje is de temperatuur namelijk nogal wisselvallig. Gebruik daarom de onderstaande vuistregels om op tijd uw banden te wisselen. Zolang u zich hieraan houdt weet u dat u ten alle tijden veilig de weg op gaat.

 • In de maand maart/april is het weer tijd voor zomerbanden.
 • Wissel uw winterbanden in de maand oktober/ november.

Waarom uw banden wisselen?

Het is belangrijk dat u de juiste banden laat monteren om goed voorbereid te zijn om de wisselende weersomstandigheden. Om ook u te motiveren om op tijd uw banden te wisselen hebben wij een aantal redenen voor uw opgesomd.

 • Zomermaanden
  • Bij warmer weer wordt het rubber zachter en slijten winterbanden 20% sneller.
  • Bij een temperatuur boven de 15 graden is uw remweg 30% korter met zomerbanden ten opzichte van winterbanden.
  • Over het algemeen rijden zomerbanden stiller dan winterbanden vanwege een zachtere rubbersamenstelling.
 • Wintermaanden
  • Bij lage temperaturen presteren winterbanden beter dan zomerbanden op basis van grip bij sneeuw of een nat wegdek. Dit wordt veroorzaakt door een hardere rubbersamenstelling en dieper profiel ten opzichte van zomerbanden.

Hoe lang duurt een bandenwissel?

Bij Auto Tensen kost het wisselen van alle banden gemiddeld een uur. Dit is inclusief montage,  het balanceren van uw banden en het vervangen van de ventielen. Wilt u het gehele wiel laten wisselen? Geen probleem. Een wielenwissel duurt gemiddeld 20 minuten. Net genoeg tijd voor een heerlijk kopje koffie.

Het is weer tijd zomerbanden!

De klok is verzet en de temperatuur trekt weer aan. De zomer lonkt en komt steeds dichterbij. Aan de koude dagen voor de haard komt een einde. Het wordt weer tijd voor weekendjes weg naar de camping, strand of een leuke plaats of stad. Of toch een dagje naar het bos? Wat u ook gaat doen in deze heerlijk maanden, zorg ervoor dat uw auto goed voorbereid is. Laat daarom uw banden wisselen bij Auto Tensen. Wij adviseren u om uw winterbanden te laten wisselen voor zomerbanden in de maanden maart of april. Zo gaat u veilig de weg op. Het gebruik van winterbanden onder te hoge temperaturen leidt tot een snellere slijtage en een langere remweg. Bij Auto Tensen wisselen wij uw banden tegen scherpe tarieven. Ook verzorgen wij een gratis opslag van uw winterbanden. Maak daarom direct een afspraak, online of via de telefoon. 

All-in bandenwissel

Checkmark small  Banden wissel voor €55,- op velg

Checkmark small  Banden wissel €85,- voor losse banden 

Checkmark small  Incl. montage & balanceren

Checkmark small Gratis opslag van uw banden.

Checkmark small Alle merken & modellen


Waarom PCA?

 • Service hoog in het vaandel

 • Groot aanbod occasions

 • Persoonlijke service

 • Klant is koning

 • Beste prijs

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.