auto tensen hoorn Occasion service slider Peugeot specialist hoorn Citroen specialist hoorn

09 05 2018 1 Verwacht geen parade van uitsluitend tot hoogglans opgepoetste, klassieke Citroëns wanneer je het evenement Citromobile in de Expo Haarlemmermeer bezoekt. Wat dan wel? Een overvloed aan liefde en sympathie voor dit heerlijke merk!

09 05 2018 2

‘Citroën geeft je de vrijheid’ was het thema van het evenement, dat het midden houdt tussen een gezellige bijeenkomst van een groot aantal clubs, een gigantische onderdelenbeurs en een showroom met zeer hebberig makende occasions. En dat allemaal in de meest ontspannen sfeer die je je maar kunt voorstellen. Een rondje kuieren over Citromobile is daardoor heilzaam voor de geest. En een verplicht nummer voor autoliefhebbers in het algemeen en Citroënisten in het bijzonder.

09 05 2018 3

Het feest begint op de parkeerplaats, waarop gedurende de twee beursdagen alleen Citroëns mogen staan. Je kijkt er je ogen uit, omdat veel liefhebbers met hun veelal bijzondere klassiekers en youngtimers komen. De gemene deler is hier dat lang niet alle auto’s er compleet spic en span bijstaan, maar duidelijk sporen van gebruik tonen. Mooi zo, met klassieke Citroëns wordt lekker gereden! Op de foto een speciale ombouw: vooraan Ami, achteraan Acadiane. En: helemaal uit Zweden!

09 05 2018 4

In de hallen, waarin de temperatuur door de glasconstructie na verloop van tijd best oploopt, kun je een rondgang maken langs de tentoongestelde occasions van zeer divers pluimage. Van een pas gerestaureerde CX Prestige tot een onaangetaste 2CV uit de jaren vijftig, de laatste met een strobaal erbij om de plattelandssfeer te benadrukken…

09 05 2018 5

…tot een kleine reeks Xantia’s, typisch een model dat wat zijn klassiekerstatus betreft nog een beetje tussen wal en schip valt. Hét moment om er eentje aan een collectie toe te voegen!

09 05 2018 6

In de ‘autohal’ ook liefhebbers die acte de présence gaven met - zoals hier - een reeks GS Birotors. Dit zijn modellen uit begin zeventiger jaren met experimentele wankelmotoren. Het is bijzonder om er een aantal bij elkaar te zien.

09 05 2018 7

De tweede hal is voornamelijk ingericht als onderdelenbeurs, terwijl ook de clubs er hun vaak fraaie stands hebben. Het is voer voor iedereen die een Citroën restaureert en nog een stuk plaatwerk, een achterlicht of een paar rubbertjes mist. Ook veel meterslange stands vol modelauto’s - uitsluitend Citroëns uiteraard.

09 05 2018 8

De 2CV Garage uit Wormer nam deze hoogst bijzondere 2CV Sahara uit 1963 mee als occasion. Dit is de uiterst zeldzame versie met twee motoren en versnellingsbakken, die je bedient met een centrale vloerpook. Geschatte waarde: ruim boven de ton!

09 05 2018 9

Thijs van der Zanden van uitgeverij Citrovisie doet meer dan boeken schrijven en uitgeven; hij past ook zijn werk als 3D-tekenaar toe om dit model van een bijzonder prototype uit 1972 te ontwikkelen. Het staat hier nu als 3D-print en moet straks als modelauto in productie gaan. Een spannend project, waaruit - ook weer - een grenzeloze liefde voor het merk schuilt. Zoals op heel Citromobile.

 

Daarom Auto Tensen

Checkmark small  Vaste lage prijzen. Kwaliteit van een dealer tegen lagere kosten. 

Checkmark small  Alle merken en modellen. Voor onderhoud en verkopen. 

 Checkmark small Haal & brengservice of Gratis vervangend vervoer

Checkmark small  Altijd een duidelijke prijsopgave vooraf

Checkmark small  Gratis APK bij groot onderhoud

 

Direct een vraag stellen?

Ik help u graag!

contact autotensen hoorn

0229-235544

Carla

 


PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt